Info

Hieronder vindt u kort wat informatie, de rest kunt u lezen in de uitleenvoorwaarden of bij het aanvraagformulier.

Wat bieden wij aan?

Paintball materiaal van het type Tippmann Custom 98 half automaat, dus de paintball geweren die u overal aantreft.

1 set bestaat uit een Tippmann Custom 98 half automaat, een hopper, luchtdrukflesje (CO2), de balletjes (100) zijn reeds inbegrepen en kunnen nog afzonderlijk worden aangevraagd.

U kunt kiezen uit (leners van Cat 1 krijgen 20% korting):

Rentals van boven de 10 sets krijgen ook een reserve marker (1 of 2), een reserve luchtdrukfles voor eventuele error situaties, a squeegee, anti-damp spray, 2 vlaggen, een vuilniszak, een handdoek om schoten te kuisen en keukenpapier om de maskers te kuisen. Al het materiaal zit in dozen speciaal ontworpen voor het transport van het materiaal.

Terug naar het overzicht


Voor wie?

Voor Jan en alleman waarvan de lener voldoet aan de uitleenvoorwaarden.

Terug naar het overzicht


Hoe aanvragen?

Via ons aanvraagformulier.

Terug naar het overzicht


Paintball termen


1. Paintballmarker

2. Hopper

3. Gasfles

4. Masker

5. Loopzakje

6. Squeegee

Terug naar het overzicht


Wat is paintball?

Paintball is een non-contact sport die zowel outdoor als indoor wordt gespeeld. Het doel van dit Paintball-avontuur is je tegenstander uit te schakelen door hem of haar te markeren met een verfballetje.

Het is een avonturen- en actiespel waarbij twee gelijkwaardige ploegen het tegen elkaar opnemen en die tijdens het spel de tegenstrever probeert te markeren met een verfvlek. Wie getroffen wordt door een vijandelijke verfbal moet het spel verlaten, maar mag bij het volgende spel onmiddellijk terug meespelen.

Vanzelfsprekend bestaan er diverse spelvarianten gaande van "Capture the flag" tot "Seek and Destroy". Iedere speler is in het bezit van een volledige kwaliteitsvolle uitrusting. Deze bevat beschermkledij, een veiligheidsmasker en een Paintballmarker. Paintball is een sport die gespeeld wordt door mensen die de meest uiteenlopende jobs en levensstijl hebben. Paintball bevat zowel competitieve als creatieve elementen.

Heb je zin in avontuur, plezier, actie? Dan is Paintball zeker aan te raden!

Paintball is geschikt voor iedereen die geniet van een beetje opwinding. Het maakt niet uit of je nu man of vrouw, jong of ouder bent. In een notendop, het idee is om de tegenstander te raken met verfballetjes, in welk geval ze uit het spel liggen. Vaak wordt ook een vlag gebruikt als een doel: de spelers proberen dan om de vlag van hun tegenstander te stelen en hun eigen vlag te beschermen: soms lijkt paintball aan de capture the flag-game van uit uw kindertijd.

Paintball onderscheidt zich van andere sporten in feit dat je op je vrienden mag schieten. Het is precies die stalking van de tegenstander en ingebeelde gevoel van het gevaar dat loert om beschoten te worden, dat uw inleving prikkelt en dat u een soort van adrenaline stoot geeft waardoor je voor even de buitenwereld vergeet. Alles wat u wilt is een overwinning voor je team. Klinkt een beetje anders dan je normale computer games, nietwaar?

Je hoeft niet een atleet te zijn om van paintball te genieten en er goed in te zijn. Iedereen kan zich richten op die stukken van het spel waar ze het gevoel hebben goed in te zijn. Iemand kan snel leren hoe je goed moet schieten, terwijl anderen hebben de mogelijkheid om snel en onmerkbaar te bewegen op het veld. Er zijn dan anderen die uitblinken in de planning van speltactieken en degenen die goed zijn in het geven van advies voor hun teamgenoten.

Paintball kan gespeeld worden in een bebost of meer stedelijk gebied, en in overdekte locaties. Toernooi paintball wordt vaak gespeeld op een veld. Iedereen zal zeker zijn favoriet vinden. Verschillende gebieden en locaties brengen verschillende kanten van het spel, dus het is de moeite waard om ze allemaal uit te proberen. U zult zich nauwelijks vervelen in elk type van opstelling, of het nu meer het uptempo indoor games of de iets langzamer openluchtspelen zijn.

Paintball biedt ook de mogelijkheid om deel te nemen aan de nationale competitie, afdelingen of individuele toernooien. Moderne toernooien paintball verschilt nogal wat van de meer casual, maar er zijn ook overeenkomsten.

Paintball is toffe activiteit voor bijvoorbeeld een groep vrienden die naar hun vakantiehuisje gaan. Je kunt het proberen voor een coporate event. Je zou het zelfs kunnen organiseren voor een onvergetelijke bachelor / vrijgezellenfeest van uw vriend. Er zijn mogelijkheden voor iedereen en voor elk evenement. Deze pagina's zijn ontworpen om u te helpen kennis te maken met paintball en te laten zien wat het kan bieden voor jou. Geniet er van!

Terug naar het overzicht


Paintball en veiligheid

Bij paintball is het van groot belang dat er duidelijke instructies afgegeven worden aan alle deelnemers. Als deze instructies goed worden toegepast is paintball een ongevaarlijk sport. “De Jeugdraad Knokke-Heist” levert duidelijke gebruiksinstructies en Spelregels aan de lener. De lener is verantwoordelijk om deze richtlijnen omtrent veilig paintball te overleggen aan alle deelnemers.

Terug naar het overzicht


Spelregels?

Komen online na 19 november

Terug naar het overzicht


Soorten Spelen

Er bestaan spelen voor zowel de recreatieve als de professionele gebruiker.

Total elimination/Team Deathmatch: Dit is veruit het meest gespeelde spel bij paintball. Het spel bestaat uit twee groepen die elkaar proberen uit te schakelen door ieder lid van de tegenpartij af te schieten.

Capture the flag: In beide kampen wordt een vlag gelegd. De doelstelling van dit spel is om de vlag van de tegenpartij te veroveren en in het kamp te brengen. De partij die als eerste de vlag van de tegenpartij in het eigen kamp weet te brengen is de winnaar.

Central flag: In het midden van het speelveld is een vlag verstopt. Beide partijen trachten de vlag zo spoedig mogelijk te lokaliseren en te veroveren. Ook in dit geval is de partij die als eerste de vlag binnenbrengt de winnaar.

Presidentenspel: Ieder team heeft een president. Als de president 'out' is, dan is het spel afgelopen. Dit is een tactisch spel, omdat het doel is om de president of VIP te beschermen.

AU-game: Lijkt op de variant Total Elimination/Team Deathmatch, maar een speler is niet uitgeschakeld nadat deze geraakt is. Pas wanneer een speler 'Au' roept is deze uitgeschakeld. Het team waarvan de laatste speler overblijft, is het winnende team.

Free-For-All/Last man standing: Dit speltype is in principe gelijk aan Total Elimination/Team Deathmatch. Het verschil is dat iedereen ieder voor zich speelt en niet in teamverband zoals in het andere speltype.

Drop the bomb! Er ligt een bom in het midden van het speelveld. De 2 teams proberen de bom te pakken en in het andere kamp te droppen. De bom dient vrij groot te zijn en kan bijvoorbeeld worden gemarkeerd met tekens van en bom, gebruik je creativiteit hiervoor. Indien de bom geraakt wordt is er niets aan de hand, maar als je geraakt wordt met de bom laat je de bom liggen op de plek waar je staat.

The Kamikaze! Er is een aanvallend team en een verdedigend team. Het verdedigende team blijft achter een afgebakende lijn. Het aanvallende team moet proberen met 1 persoon binnen een bepaalde tijd over de lijn te komen. Lukt dit niet dan wint het verdedigende team.

Headquarters! De spelers worden bij dit speltype verdeeld over twee teams. Op een willekeurige locatie op het speelveld wordt er een HQ geplaatst. Beide teams moeten proberen deze HQ in te nemen, door het te omsingelen. De HQ is voor het team waarvan het eerste lid aanwezig is op de HQ, tijdens de tocht er naar toe mag al op elkaar geschoten worden. Na het innemen is het de bedoeling dat het team dat de HQ onder controle heeft, de HQ verdedigt en voorkomt dat het andere team de HQ vernietigt. Als de speler gedood wordt terwijl hij/zij de HQ verdedigt kan hij/zij niet meer levend worden totdat de HQ vernietigd is. Het doel van het team dat de HQ niet heeft is het vernietigen van de HQ door het doden van alle tegenspelers (verdedigers). Als de speler dood gaat terwijl hij in het aanvallende team zit dan wordt hij na een bepaalde tijd weer terug op het speelveld gebracht ook al is hij gedood tijdens de voorafgaande tocht. Het verdedigende team kan winnen door de HQ een x-aantal tijd onder command te hebben.

Terug naar het overzicht


FAQ's?

Zijn de paintballs milieuvriendelijk?
Onze Paintballs zijn voorzien van het Eco-keurmerk en derhalve zeer milieuvriendelijk. De paintballs zijn gemaakt van gelatine, kalk en kleurstoffen uit de voedingsindustrie. Deze zijn biologisch afbreekbaar en zeker niet schadelijk voor het milieu.

Mag ik overal zomaar paintballen?
Het openbaar dragen van paintballwapens is (zonder vergunning) verboden. Je mag dus zonder vergunning niet zomaar ergens op een openbaar terrein gaan paintballen. Op een privé domein mag je wel, mits je toelating hebt van de eigenaar en de gemeente op de hoogte is gesteld EN u de nodige veiligheidsmaatregelen heeft getroffen zodat eventuele passanten niet kunnen verwond worden, noch het terrein kunnen betreden.

Met hoeveel personen kun je paintballen?
Om overzicht te houden in een paintballactiviteit adviseren wij altijd om niet met meer als 20 personen op een paintballveld(je) te spelen. Veiligheid speelt hierbij een grote rol.

Hoeveel sets kan ik maximaal lenen?
Wij beschikken over 20 sets.

Is paintball gevaarlijk?
Mits de regels en veiligheidsvoorschriften strikt worden genomen is paintball een ongevaarlijke en leuke sport. Als men zich niet houdt aan de veiligheidsvoorschriften kan dit leiden tot ernstig letsel.

Heb ik een vergunning nodig?
Dit is afhankelijk van de activiteit, de omvang en of het wel of geen commercieel karakter heeft. Wij adviseren u om u hierover te laten informeren door uw plaatselijke gemeente.

Zitten er ook maskers bij een paintballset?
Ja, standaard leveren wij bij iedere set een masker, hopper (voor de balletjes) en een CO2-tankje.

Kan de Jeugdraad Knokke-Heist ook begeleiding verzorgen?
Bij tijdige aanvraag kunnen wij uw activiteit op een professionele manier opzetten en begeleiden. Informeer naar de mogelijkheden.

Schieten de wapens per schot of achter elkaar door?
Onze wapen zijn halfautomatisch, dat wil zeggen dat je ze een keer hoeft te laden en daarna kun je per schot schieten. Uiteraard kan dit heel snel. We maken uitsluitend gebruik van 'Tippmann 98 Custom' wapens.

Paintball op uw eigen locatie?
Let wel, Paintball is niet toegestaan op publiekstoegankelijk gebied of op openbaar terrein. Tevens dient u eventueel een vergunning aan te vragen en veiligheidsmaatregelen te nemen. Vanzelfsprekend ontvangt u bij elke uitlening een overzichtelijk Gebruiks- en Veiligheids-handleiding. Indien gewenst, kunnen wij u, tegen meerprijs, voorzien van professionele begeleiding.


Terug naar het overzicht